Usein kysyttyjä kysymyksiä


Ilmalämpöpumppu on monipuolinen ja energiatehokas lämmityslaite, joka toimii myös ilmastointilaitteena, sekä poistaa kosteutta huoneilmasta. Ilmalämpöpumpun hankinta ja asennuskulut saadaan melko nopeasti takaisin energiansäästössä. Varsinkin suorasähkö ja öljylämmitteisiin taloihin voidaan saada helppoa energiansäästöä ilmalämpöpumpulla.

Myös mökit, varastot ja muut vastaavat kohteet hyötyvät ilmalämpöpumppujen monipuoliista ominaisuuksista kuten esim. ylläpitolämpötilat, viikkoajastukset ja etäohjattavuus.
Suurin osa kohteista missä ei ole onnistuttu saamaan lainkaan säästöjä, johtuu automaattiasetuksista. Kaukosäätimessä on AUTO-mode päällä ja lämpötilapyynti on esim. 22 astetta. Tällä tavalla ilmalämpöpumppu vaihtelee koko ajan lämmityksen ja jäähdytyksen välillä pitääkseen lämpötilan 22 asteessa.

Parhaan tuloksen talvella saa laittamalla lämmitysasetuksen päälle ja valitsemalla puhallinopeuden 2-3. Ilmalämpöpumpun lämpötilapyynti kannattaa laittaa haluttuun lämpötilaan +-2 astetta ilmalämpöpumpun sijainnista riippuen. Päälämmitysjärjestelmän lämpötilapyynti / termostaatit kannattaa laittaa 3-4 astetta pienemmälle kuin ilmalämpöpumpun pyynti on.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää: Mitä kovemmalla puhaltaa, sitä enemmän säästää.
Kataikon maahantuomat luotettavat ilmalämpöpumppumerkit antavat vielä noin kaksinkertaisen hyötysuhteen -20 asteessa. Vaikka hyötysuhde tippuukin kylmemmillä ilmoilla, niin ilmalämpöpumppu kuitenkin puhdistaa ja kierrättää lämmintä sisäilmaa. Toisin sanoen ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös kovemmilla pakkasilla, mutta pitää muistaa, että pakkaskeleissä ilmalämpöpumppua ei saa koskaan jättää yksin ainoaksi lämmönlähteeksi.
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön pitää pystyä käsittelemään ulkoilmaa vapaasti jokaisesta suunnasta. Lisäksi ilmalämpöpumpun sulamisvesien täytyy tippua riittävän kauaksi ulkoyksikön pohjasta. Alla on lueteltu lista yleisimmistä syistä.

1. Ulkoyksikön alta löytyy erilaisia ohjaimia, joiden oletetaan ohjaavan sulamisvesiä poispäin. Kovalla pakkasella vesi voi kuitenkin jäätyy itse ohjaimiin ja näin peittää ulkoyksikön pohjassa olevat poistoreiät.
3. Ulkoyksikön ympärille on rakennettu liian tiivis suojakotelo, jolloin ilma ei pääse vapaasti kulkemaan ulkoyksikön sisällä ja ympärillä.
4. Ulkoyksikköä ei ole asennettu vaakasuoraan, jolloin sulamisvedet valuvat poistoreikien sijaan johonkin laitaan pohjalevyä.
5. Ilmalämpöpumppua ei ole oikein asennettu tai kylmäainemäärä on alhainen.

Valitse yhteydenottotapa

Kerro meille tapa, jolla haluat meidän asiantuntijoidemme olevan teihin yhteydessä. Asiantuntijamme vastaavat mahdollisimman nopeasti yhteydenottopyynnön jälkeen.