Hyvä tietää


Ilmalämpöpumpulla säästöä energiankulutuksessa

Ilmalämpöpumpulla lämpöä voidaan siirtää ulkoilmasta sisäilmaan huomattavasti edullisemmin kuin tavanomaisella sähkönvastukseen perustuvalla sähkölämmityksellä. Lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumppu toimii ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana. Ilmalämpöpumpulla parannat asuinmukavuutta ja säästät energiaa.

Esimerkiksi Mitsubishi Heavy SRK ilmalämpöpumpun suorituskerroin (COP, Coefficient Of Performance) lämmityskäytössä on 5,52, kun ulkolämpötila on +7 °C. Tämä tarkoittaa yhdellä kilowattitunnilla sähköä saadaan siirrettyä yli viisi kilowattituntia lämpöä.

Ulkoilman kylmetessä suorituskerroin ja ilmalämpöpumpun lämmönsiirtokyky laskee. Yleisesti nykyaikaiset ilmalämpöpumput tuottavat kuitenkin vielä -20 °C pakkasella lämpöä lähes kahden suorituskertoimella (COP ≈ 2).


Ilmalämpöpumppu rahoituksella

Voit maksaa ostosi kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Saat aina 30–60 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Luotonantaja on Resurs Bank AB.

Katso lisää >>

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen ja käyttövinkit

Oikein käytettynä ja sijoitettuna ilmalämpöpumppu on pitkäikäinen ja tehokas lämmöntuottaja.

Katso lisää >>

Kotitalousvähennys

Ilmalämpöpumpun asentaminen kuuluu kotitalousvähennyksen alaisiin töihin.

Katso lisää kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilta >>

Usein kysytyt kysymykset

Olemme listanneet tänne yleisimmät kysymykset, mitä meiltä on kyselty yleisesti ilmalämpöpumpuista.

Katso lisää >>

Edustamamme merkit

Maahantuomme vain merkkejä, joihin voimme luottaa. Edustamamme tuomerkit ovat Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy ja Samsung

Katso lisää >>